Була збільшена кількість об’єктів, що потребують ремонту та реконструкції на Харківщині – Світлична

Четвер, 15 серпня 2019, 17:09
Голова ХОДА Юлія Світлична розповіла про головні рішення, які прийняли під час сесії обласної ради.
Була збільшена кількість об’єктів, що потребують ремонту та реконструкції на Харківщині – Світлична

За словами Світличної, більша частина розглянутих депутатами питань мала стосунок до підготовки регіону до осінньо-зимового періоду. Зокрема, вона відзначила ті рішення, що стосувалися виділення додаткових грошей на реалізацію проектів у різних сферах життя Харківської області.

Як розповіла голова ХОДА, що збільшили кількість об’єктів, яким потрібен ремонт та реконструкція. До переліку додано близько сотні об’єктів. Гроші підуть на відновлювальні роботи на колекторі в Лозовій, на налагодження водопостачання в селищі Шевченківського району. Гроші також підуть на укріплення освітньої сфери. Будуть завершені ті реконструкції та будівничі роботи, які було розпочато на початку року. Додаткові кошти виділяють на ліквідацію наслідків стихії, якою була пошкоджена покрівля однієї зі шкіл Близнюківського району.

За словами Світличної, що додаткові гроші виділено як співфінансування проектів відновлення лікарень області, що реалізують разом з Європейським інвестиційним банком. Деякі зміни до обласного кошторису мали стосунок до забезпечення своєчасних виплат зарплати співробітникам бюджетних установ. Виділені кошти і на співробітників інтернатних установ та для виплати одноразової допомоги до Дня захисника України всім учасникам ООС й ветеранам АТО.

Нагадаємо, що сьогодні проходить чергова сесії харківської облради. Там було прийняте рішення потрібне фінансування на новозбудований Губарівський НВК. Будівництво навчального закладу стартувало ще в 90-х роках, проте процес довелося заморозити.

Також за ініціативою голови ХОДА збільшена кількість об’єктів, на які можуть вділити кошти цього року. Відповідні зміни до Програми економічного та соціального розвитку Харківщини на 2019 рік внесли під час засідання сесії Харківської обласної ради 15 серпня.

comments powered by HyperComments