Харків’ян попереджають: цього року на водоймах країни потонуло 907 людей

Понеділок, 19 серпня 2019, 18:13
За словами рятувальників, нехтування правилами безпеки під час перебування на воді з часом призводить до трагічних наслідків.
Харків’ян попереджають: цього року на водоймах країни потонуло 907 людей

Цю тезу підтверджує тривожна статистика. Як передає ГУ ДСНС в Харківській області, тільки з початку серпня потонуло вже 70 людей, 8 з яких є дітьми. Загалом, цього року на воді загинули 907 осіб. Рятувальники зазначають, що і під час холодних та дощових днів громадяни не відмовляють собі в купанні в річках чи озерах. При чому, часом їх вибір падає на непристосовані для водного відпочинку міця – і  наслідки не змушують на себе довго чекати.

У зв’язку з цим рятувальники радять відмовитись від пірнання в незнайомих місцях, закликають не залишати дітей без нагляду, не запливати далеко від берега, не заходити у воду в стані алкогольного сп'яніння, не наближатись до суден, човнів і катерів, які пропливають поруч. Крім того, температура води повинна бути не нижче +17 °С, а плавати у воді потрібно не більше 20 хвилин. Також важливо слідкувати за штормовими попередженнями і не виходити у плавання на човнах при сильних поривах вітру.  
 
 

 

comments powered by HyperComments