Харківська екоінспекція подарувала домівки безпритульним тваринам

Понеділок, 19 серпня 2019, 16:26
17 серпня відзначається Всесвітній день безпритульних тварин. У цей день відбуваються благодійні та просвітницьких заходи, люди у різних країнах збирають кошти, щоб допомогти тваринам та організаціям, які ними опікуються. Також традиційно 17 серпня люди приймають до своїх домівок безпритульних собак та котів.
Харківська екоінспекція подарувала домівки безпритульним тваринам

Державна екологічна інспекція у Харківській області вирішила не бути осторонь цього дня. Інспекція підтримала одну з найважливіших громадських ініціатив регіону з допомоги безпритульним тваринам — центр «Порятунок тварин Харків».

Напередодні 17 серпня, Всесвітнього дня безпритульних тварин, волонтери центру отримали від колективу інспекції 50 пакунків корму для кошенят та цуценят, 8 лежаків для тварин, ліки та засоби для чищення.

Центр «Порятунок тварин Харків» з'явився чотири роки тому. Волонтери пригадують, що першим викликом стала допомога кошеню, яке застрягло на дереві. З того часу центр став місцем порятунку, допомоги та нового життя для котів, собак, птахів та інших тварин: збиті, поранені, в ущелинах, під асфальтом, в колодязі, трубі, стіні, на дереві, даху, у воді, загублені. У центрі працюють 20 волонтерів, перебувають 30 собак та котів, 9 голубів та декілька кошенят та цуценят. Багато харків’ян допомагають центру — беруть до себе тварин. За словами керівника Державної екологічної інспекції у Харківській області Євгена Оберемка, в системі людина-тварина, саме людина несе відповідальність за «менших братів».

«Всі ми пов’язані один з одним. І дії одного елемента екосистеми впливають на інші, — вважає Євген Оберемок. — Однак, на превеликий жаль, сьогодні багато домашніх улюбленців залишилися без нагляду. Як результат — Україна входить в Топ-10 країн світу за найбільшою кількістю тварин, у тому числі безпритульних. Тому допомога таким ініциативам, як «Центр порятунку тварин» — наш спільний обов'язок як відповідальних за екологію в регіоні, та й загалом, як громадян, як людей».

«Ми дуже вдячні за Ваш вагомий внесок для друзів наших менших, — висловлює слова вдячності волонтерка Олена. — Тепер у наших підопічних є власні, хоч і тимчасові, але домівки».

Довідка. Всесвітній день безпритульних тварин відзначається у третю суботу серпня. Проведення заходу розпочалось ще з 1992 року за підтримки некомерційної організації — Міжнародного товариства з прав тварин (WSPA). Відтоді в усьому світі у цей день організовують благодійні акції.

comments powered by HyperComments