Губернатор Харківщини Юлія Світлична дуже ділова та енергійна людина - Зєев Елькін

Четвер, 22 серпня 2019, 14:30
22 серпня голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч зі співголовою Міждержавної спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, Міністром у справах Єрусалима та Спадщини, Міністром з питань захисту навколишнього середовища Держави Ізраїль Зєевом Елькіним.
Губернатор Харківщини Юлія Світлична дуже ділова та енергійна людина - Зєев Елькін

Пан міністр повідомив, що його візит до Харківської області став продовженням візиту в Україну Прем'єр-міністра Держави Ізраїль Біньяміна Нетаньягу. Зєев Елькін зазначив, що супроводжував Біньяміна Нетаньягу на міжнародних зустрічах у Києві.

«Одне з головних завдань візиту - це розширення економічного співробітництва між Ізраїлем і Україною. Ми нещодавно підписали договір про зону вільної торгівлі, він буде ратифікований до кінця цього року, набере чинності на початку наступного року та, безсумнівно, надасть поштовху економічним зв'язкам між Ізраїлем і Україною», - сказав пан міністр.

Зєев Елькін зазначив, що, серед іншого, ізраїльська й українська сторони домовилися провести переговори про розширення дії договору на області IT-технологій та інвестицій, а також створення центрів зі співробітництва в цих сферах у Києві та Єрусалимі.

«Харків - це одне з провідних міст в Україні в області фахівців з IT-технологій, тому одним з найголовніших майданчиків цієї співпраці в IТ - і вже сьогодні, і з розрахунком на майбутнє - без сумніву, є Харківський регіон, - сказав співголова Міжнародної спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва. - Я взагалі вірю в те, що співпраця дуже залежить від уміння налагодити її на регіональному рівні, тому був радий приїхати сюди, зустрітися з пані губернаторкою. Це наша не перша зустріч - ми зустрічалися й у Харкові, та в Ізраїлі. Вона дуже ділова та енергійна людина, й у мене немає сумнівів, що та загальна база, яка була створена лідерами наших країн для співпраці в рамках візиту на цьому тижні, буде використана харківським керівництвом для того, щоб розширити співпрацю міста та Харківського регіону з Ізраїлем».

«Дуже приємно, що сьогодні на державному рівні з'явилася можливість розширити наші відносини, в тому числі й з питань впровадження нових технологій, - сказала голова ХОДА Юлія Світлична. - Харків є одним з лідерів у IT-сфері: понад 450 підприємств, понад 25 тисяч співробітників. Ми є одними з лідерів з аутсорсингу. І, безумовно, ті можливості, які є в Ізраїлі як високотехнологічній державі, ми не можемо не використовувати».

Крім можливих спільних проєктів у ІТ-сфері, сторони розглядають й інші перспективні напрямки співпраці.

«Ми обговорили подальші можливі плани щодо співпраці у сфері АПК, освіті, медицині, - повідомила за підсумками зустрічі керівниця Харківської області. - Ми презентували наші потенційні сильні сторони та, думаю, що найближчим часом будемо відпрацьовувати нові проєкти, які є в ізраїльської сторони. Будемо раді залучити наших фахівців і наші заклади вищої освіти для того, щоб надалі бути корисними у спільних проєктах».

comments powered by HyperComments