У найтяжчі часи Харків довів, що він вартий того, щоб жити під синьо-жовтим стягом – Світлична

П'ятниця, 23 серпня 2019, 10:07
Губернатор Харківської області привітала земляків з Днем Державного Прапора України та Днем міста Харкова.
У найтяжчі часи Харків довів, що він вартий того, щоб жити під синьо-жовтим стягом – Світлична

Коментар з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня міста Харків приводе прес-служба ХОДА.

«Щиро вітаю земляків із подвійним святом – Днем Державного Прапора України та днем найкращого міста на землі – нашого Харкова.

Традиційно ці два великих та важливих свята ми відзначаємо в один день і не можемо не помічати всю символічність такого збігу. Харків та харків’яни несуть славу й велич українського прапора по всьому світу. Під синьо-жовтим прапором харківські воїни АТО та ООС, харківські волонтери одними з перших стали на захист нашої держави.

Перемоги харківських спортсменів підіймають синьо-жовтий прапор у небо в усіх куточках земної кулі. Винаходи харківських вчених прославляють Україну далеко за її межами. Продукція харківських промисловців є візитівкою нашої країни, за якою Україну відкривають для себе жителі всіх континентів. Харківські медики рятують життя людям з багатьох країн. Хліб із зерна, зібраного нашими хліборобами, подають на стіл господині, що говорять десятками різних мов.

 Під синьо-жовтим українським прапором Харків стверджується як яскраве, перспективне, прогресивне місто – невід’ємна частина молодої та сильної європейської країни. Сьогодні в нас подвійний привід для радості та гордості. Тож святкуймо День міста та День Державного Прапора разом! Зі святом!» - голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Святкові заходи розпочалися флешмобом на площі Конституції. Участь у акції взяли жителі міста та районів області, діти, учасники й ветерани АТО та ООС, відомі харківські спортсмени й волонтери, а також керівництво ХОДА. Під час флешмобу, присвяченого державному символу, на площі Конституції склали з прапорів надпис «Харківщина вітає з Днем Державного Прапора України».

«День прапора та День міста ми відзначаємо одночасно за правом, тому що багато харків’ян – військових, волонтерів, діячів культури та спортсменів, науковців, промисловців, хліборобів, медиків - своїм трудом прославляли та прославляють велич українського прапора. І в найтяжчі часи саме Харків довів, що він вартий того, щоб жити під синьо-жовтим стягом, - сказала голова ХОДА Юлія Світлична. - Харків – це Україна. Ми кожного дня це доводимо – не тільки флешмобами, але й своєю працею».

Керівниця області відзначила, що святкові та урочисті заходи відбуватимуться протягом усього дня 23 серпня як у місті Харківі, так і в районах області.

comments powered by HyperComments