У Харкові – нові випадки захворювання на кір

П'ятниця, 23 серпня 2019, 18:03
Минулого тижня на кір захворіли 6 жителів Харківської області, з яких 5 - жителі обласного центру. Один випадок кору зафіксовано в Люботині.
У Харкові – нові випадки захворювання на кір

Як повідомляє Харківський лабораторний центр, з початку року в області зареєстровано 4507 хворих. Переважна більшість хворих - дорослі (3111 осіб), питома вага дітей - 31% (1 396 осіб).

Нагадаємо, жителям Харкова і області пропонують зробити безкоштовну щеплення проти кору. Відзначимо, що за даними Управління охорони здоров'я, в районах області зараз щеплення є у 82% дітей, в місті Харків - у 71%.
Нагадаємо також, що в Харківській області є всі необхідні вакцини для проведення профілактичних щеплень. Кір - вірусне захворювання, яке характеризується симптомами інтоксикації, лихоманкою, плямисто-вузликової висипом, ураженням кон'юнктиви. Захворювання має високий рівень сприйнятливості.

При підозрі на розвиток кору необхідно негайно звернутися до лікаря, що важливо не тільки для швидкої постановки діагнозу і початку лікування, але і для якнайшвидшого прийняття протиепідемічних заходів в колективі, який відвідував хворий.

Можливі ускладнення з боку дихальної системи, шлунково-кишкового тракту, центральної нервової системи (стеноз гортані, ларингіт, отит, трахеобронхіт, первинна корова пневмонія, вторинна бактеріальна пневмонія, гепатит, коровий енцефаліт, мезентеріальний лімфаденіт, лімфаденіт).

 

comments powered by HyperComments