Пожежі в екосистемах Харківщини дедалі збільшуються - ДСНС

Субота, 31 серпня 2019, 12:58
Занесення відкритого джерела вогню та навмисне випалювання сухостою за останню добу, 29 серпня, призвели до 71 пожежі сухостою, стерні, хвойної підстилки, очерету та сміття. Суха рослинність знищена на площі понад 11 га.
Пожежі в екосистемах Харківщини дедалі збільшуються - ДСНС

Крім того, вогнем від цих пожеж завдані збитки приватним будівлям, повідомили у прес-службі ГУ ДСНС України у Харківській області.

Так у м. Первомайський пошкоджено вогнем дах житлового будинку № 59 на вул. Колгоспній та сарай на площі 49 кв.м. Знищено покинутий будинок у селі Хорошево Харківського району, по одній господарчій споруді у селах Петропавлівка Куп’янського та Тернова Чугуївського районів, сінник у селі Березове Шевченківського району.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях, не провокуйте пожежі у природних екосистемах! Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі. Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».

 

 

comments powered by HyperComments