На Харківщині сталося ще 50 випадків пожеж та загорянь в природних екосистемах

Неділя, 1 вересня 2019, 10:11
Протягом доби підрозділи ДСНС Харківщини здійснили 50 виїздів на гасіння сухої трави, хвойної підстилки, листя та очерету, з яких 39 випадків сталося в області та 11 у місті Харкові. Сумарна площа горіння склала близько 27 га.
На Харківщині сталося ще 50 випадків пожеж та загорянь в природних екосистемах

Переважна більшість пожеж в екосистемах трапляється через легковажність громадян, котрі попри чисельні застереження рятувальників продовжують наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою, повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Зважаючи на прогнози УкрГідрометцентру, щодо встановлення на Харківщині надзвичайної (5 класу) пожежної небезпеки, ГУ ДСНС України у Харківській області закликає громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях і дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.

Протягом пожежонебезпечного періоду (при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу) забороняється відвідувати хвойні ліси, розводити багаття у лісі й лісопосадках, заїжджати автомобілем до лісу, палити, кидати у лісі й лісопосадках непогашені сірники або недопалки, залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я, полювати у лісі з використанням вогнепальної зброї.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

 

comments powered by HyperComments