Сьогодні 25 тисяч першокласників розпочинають навчання на Харківщині – Світлична

Понеділок, 2 вересня 2019, 12:52
2 вересня в навчальних закладах Харківщини стартував новий навчальний рік.
Сьогодні 25 тисяч першокласників розпочинають навчання на Харківщині – Світлична

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, нині більше 500 тисяч студентів та учнів Харківщини, серед яких - 25 тисяч першокласників, приступили до навчання. Вона побажала їм успіхів та цікавих уроків. Голова ХОДА підкреслила, що всі дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади, а також виші готові до початку навчального року.

Зокрема, в 200 закладах регіону проведений капітальний ремонт за кошти усіх джерел фінансування. Також Міністерством науки і освіти України було визнано Харківську область в якості одного з лідерів в плані підготовки перших класів до початку навчального року за стандартами Нової української школи. Для перших класів закупили близько 6 тисяч нових парт, 152 комплекти меблів і понад 900 одиниць комп’ютерного обладнання.

Нові засоби навчання, комп’ютерне обладнання завезли до 44 навчальних кабінетів природничо-математичного напрямку. Для шкіл закуплено 626 ПК. До кінця поточного року заплановане придбання ще 862 комп’ютерів. Всі заклади загальної середньої освіти вже були забезпечені інтернет-зв’язком. В планах також придбання 20 шкільних автобусів. З них 12 мають обладнати спеціальними місцями для дітей з особливими освітніми потребами. За районні кошти вже купили шість автобусів.

За словами Світличної, розвитку освіти і надалі надаватиметься значний пріоритет. Вона зазначила, що цього року в області будуть запроваджуватися нові освітні проекти. Триває комунікація з громадськістю та вишами, що дасть можливість об’єднати загальну середню освіту та вищу школу. В регіоні також продовжать шукати талановитих дітей та надавати їм можливість обрати бажаний виш. Особлива увага приділяється науковому розвитку дітей, у тому числі захисту робіт МАН.   

Нагадаємо, що у поточному році будуть запроваджувати нові освітні проекти в Харківській області. Про це заявила під час звернення до студентів-першокурсників Каразінського університету та їх батьків під час урочистостей з нагоди посвячення в студенти.
 

comments powered by HyperComments