На Харківщині придбають шкільні автобуси, пристосовані для дітей з інвалідністю

Четвер, 5 вересня 2019, 12:22
Про це розповів заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев під час брифінгу, присвяченого планам на поточний навчальний рік.
На Харківщині придбають шкільні автобуси, пристосовані для дітей з інвалідністю

За його словами, наразі триває реформа щодо створення опорних шкіл. З 1 вересня у в Харківській області працює 51 такий заклад. В поточному році заплановано придбали сім шкільних автобусів, до кінця року буде придбано ще двадцять. При чому, дванадцять з них мають бути пристосовані до потребі дітей з інвалідністю.

Бабічев також розповів, що за останні три роки школи регіону отримали близько 500 предметних кабінетів і 5 000 нових комп’ютерів. Зокрема, в школах області встановили близько 150 майданчиків для занять футболом, волейболом, баскетболом, гімнастикою. Робота в цьому напрямку буде вестися і надалі.

За словами заступника голови ХОДА, що цього року продовжать роботу з розвитку інклюзивного навчання. Заплановане створення близько 10 медіатек і ресурсних кімнат, а також біля 5 інклюзивних центрів. Як зазначив Бабічев, Харківська область посіла місце серед лідерів у сфері розвитку позашкільної освіти. Тут змогли не тільки зберегти мережу закладів, але і створити 11 нових.

comments powered by HyperComments