У Харківській області укріплення гуманітарної сфери – це пріоритет – Світлична

П'ятниця, 6 вересня 2019, 14:02
На сьогоднішній день в обласному перинатальному центрі йде до свого завершення ремонт першого лікувального корпусу.
У Харківській області укріплення гуманітарної сфери – це пріоритет – Світлична

6 вересня голова ХОДА Юлія Світлична була ознайомлена з результатами робіт, які провадились в даному закладі. Комплексне відновлення будівель закладу стартувало близько восьми місяців тому. До цього капремонт тут ще ніхто не провадив, це незважаючи на цілком поважний вік деяких будівель – вони датуються 1910-1912 років будівництва.

Ремонт розпочався в 2018 році. Гроші на нього виділили з бюджету області. Також були надані кошти з боку Європейського інвестиційного банку у межах Надзвичайної кредитної програми відновлення України. Світлична ознайомилась з відремонтованим пологовим та реанімаційним відділенням та клінічною лабораторію. Вона підкреслила, що в Харківській області укріплення гуманітарної сфери – це пріоритет.

За словами голови ХОДА, у поточному році ремонти проводять на понад сімдесяти об’єктах охорони здоров’я. Обласний перинатальний центр, який має велике значення для області, один з них. Тут щорічно народжується більше 3 тисяч дітей. При цьому комплексний ремонт не проводили з часів введення в експлуатацію будівель. Зараз для ремонтних робіт залучають не тільки обласні кошти, а й можливості міжнародних організацій. Цього року відбувся капремонт будівлі першого корпусу центру. Там був змінений фасад, вхідна група, вікна, оновлені мережі, встановлено енергоощадне освітлення. Також сюди придбали нове обладнання та меблі.

Директорка центру Нана Пасієшвілі в свою чергу розповіла, проект не передбачав роботу з облаштування вентиляції та системи подавання кисню в будівлі. Але на це були виділені кошти та невдовзі стартують роботи в цьому напрямку. До цього були проблеми з дотриманням температурного ланцюжка, але завдяки обладнанню систем вентиляції та кисню їх буде нарешті вирішено.

Також в рамках програми Європейського інвестиційного банку відбувся ремонт фасадів третього та четвертого корпусів перинатального центру. За обласні кошти зміцнили покрівлю четвертого корпусу, відбулося суттєве оновлення матеріальної бази. Загалом, у рамках проекту в регіоні проходять ремонтні роботи в тринадцяти медичних закладах обласного підпорядкування. На ці цілі спрямували майже 200 мільйонів грн.

comments powered by HyperComments