Харківські дизайнери – претенденти на перемогу в фіналі Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів New Fashion Zone

Понеділок, 9 вересня 2019, 11:01
20 вересня в Києві піде п'ятий ювілейний фінал Конкурсу, в який пройшли відразу 8 харків'ян в різних номінаціях. Це рекорд серед усіх регіонів України.
Харківські дизайнери – претенденти на перемогу в фіналі Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів New Fashion Zone

Конкурс NFZ – це 5 років роботи, 5 конкурсів, 1678 заявок, 512 учасників, 217 фіналістів, дизайнерів з 17 країн. Конкурс є центром розвитку молодих дизайнерів і дає можливість новим учасникам обмінятися досвідом, набути необхідних знань та продемонструвати своє бачення українським і зарубіжним експертам у сфері моди.

Фінал Конкурсу – це третій етап змагання, де фіналісти Кастингу Конкурсу продемонструють міжнародного журі свої навчальні колекції з шести луків. Журі визначить переможців у кожній з номінацій. Переможців чекає маса призів від наших партнерів, в тому числі комп'ютерна, промислова машинка від компанії Softorg. А також Грант на розробку стратегії просування від проекту Будь в UA.

Номінації 2019 року: KIDS, CASUAL, MEN, NOT FOR MODELS, Z-GENERATION, SPORT-FASHION, OUTERWEAR, SUSTAINABLE FASHION, FASHION-TECH, ART.

Харківський дизайнер Іванов Ілля, фіналіст номінації МEN розповів: «Назва моєї колекції - Unfake (з англ.« Підробка »). У концепції закладено дві ідеї. Перша – апсайклінг: ми не викидаємо одяг, а переробляємо. А друга – це протест проти соціуму, який нав'язує нам певні стереотипи. Я не викидаю речі, а перешиваю і даю їм друге-третє життя. Я за те, що досить  підкорятися fast fashion (оновлення асортименту марки кілька разів на сезон), пора думати про навколишнє середовище. Мода – вона циклічна і швидкоплинна. Одяг, яка є в гардеробі, можна переробити, виходячи з тенденцій, які існують на даний момент».

Ще фіналістами NFZ стали: в номінації ART – Скрипник Анна, Ожередова Ксенія, Лакатош Діана, Желновач Анастасія, Пономаренко Дар'я.

А Нефедова Олена і Бурлуцька Наталя пройшли в фінал відразу в двох номінаціях! У Casual і NOT FOR MODELS виділили Наталію, і в Casual плюс NEW FASHION NOMINATIONS: OUTERWEAR кращою стала Олена.

Створення колекцій для фіналу стало можливим завдяки проекту fashion-менторства від NFZ, в який потрапили всі фіналісти. В його рамках fashion-експерти діляться своїм професійним досвідом, допомагають конкурсантам розвинути навички і якості дизайнера, адаптуватися до професії і виробити високі стандарти роботи.

Ментор Оленою Нефедовой – Катерина Черняк, імідж-консультант, викладач стилістики Європейської Школи Дизайну, співвласник бренду Samokish зазначила: «У цього дизайнера вже є хороший досвід в створенні колекції, в тому числі і верхнього одягу. Вона вже відзняла свою колекцію в Мілані. Молодий дизайнер робила її виходячи зі свого смаку, тому ми більше опрацьовували силуети і деталі. Також спільно внесли деякі зміни в вироби. Сама колекція дуже цікава, оскільки має трансформаційні моменти. Її можна одягати по-різному. І той факт, що ти можеш самостійно сформувати свій комплект з двох абсолютно різних одиниць, як мені здається, роблять одяг універсальної».

Ще на фіналі вас чекає грандіозне перетворення українських зірок і ведучих телеканалу 1 + 1 в відомих кіноперсонажів з використанням одягу та аксесуарів українських дизайнерів і брендів. У проекті візьмуть участь: Дмитро Коляденко, Руслан Сенічкін, Нелі Шовкопляс, Людмила Барбір, Олексій Душка.

Крім того, пройде форум «Україна – конкурентоспроможний гравець на світовому ринку Apparel & Textile».

Марія Терехова, керуючий партнер проекту New Fashion Zone зазначила: «New Fashion Zone Group – це майданчик для розвитку конкурентоспроможності фешн-продукту і креативного підприємництва. Ми фокусуємося на сталий розвиток, моді майбутнього і безперервному навчанні. Адже світ весь час змінюється і ринок моди разом з ним. В цьому році ми відвідали Францію, Німеччину, Данію та Канаду для стимулювання експорту. Збільшення продуктивності і якості фешн-продукту при оптимальній собівартості – фокус ринку на 2020 ».

Довідка про компанію

New Fashion Zone Group заснована в 2015 році. Компанія включає 3 напрямки діяльності. 1. NFZ - інноваційна платформа навчання та розвитку конкурентоспроможності, що об'єднала в професійне ком'юніті підприємства фешн і легкої промисловості.

2. New Fashion Zone Contest - стартап майданчик для креативних фешн-підприємців. Її мета - конкурентний фешн-продукт.

3. Торговий Дім NFZ - розвиває експорт і професійно закриває питання B2B продажів. Голова Правління - Марія Терехова. Засновники - Антон Рудич і Марія Терехова.

За більш детальною інформацією звертайтесь до PR-директора Наталії Толуб, 0679071045, tolubnata@gmail.com

comments powered by HyperComments