У Харкові з‘явилася меморіальна дошка загиблому євромайданівцю Ігорю Толмачову

Середа, 11 вересня 2019, 12:13
Барельєф був встановлений на будівлі фізико-технічного факультету ХНУ імені Каразіна, з якого свого часу випустився Ігор Толмачов.
У Харкові з‘явилася меморіальна дошка загиблому євромайданівцю Ігорю Толмачову

22 лютого 2015 року в наслідок теракту біля Палацу спорту під час Маршу гідності загинув Ігор Толмачов. Він був громадським активістом, організатором і координатором Євромайдану та волонтерського руху Харкова.

У відкритті пам‘ятного знаку взяли участь його друзі, колеги, представники громадських та волонтерських організацій. За словами ректора університету Віля Бакірова, Ігор Толмачов був гарним вченим і хорошою людиною, справжнім патріотом. У виші вже встановлена  пам’ятна дошка випускникам, які загинули в АТО.

Ігор Толмачов відзначився своєю активною громадянською позицією. Свого часу він підтримував Помаранчеву революцію, був активістом Революції Гідності, долучався до акціях громадського волевиявлення, допомагав у становленні Податкового майдану, був членом координаційної ради харківського Євромайану, став секретарем громадського штабу оборони Харкова. 24 лютого 2015 року за громадянську мужність, патріотизм, самовіддане служіння українському народові нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

comments powered by HyperComments