В Харкові відбудуться «Культурні пікніки»

Понеділок, 16 вересня 2019, 15:28
Фестиваль едьютейнмента «Культурні пікніки», що презентує освіту в ігровій формі, відбудеться 22 вересня у Покровському сквері.
В Харкові відбудуться «Культурні пікніки»

Цей фестиваль пройде в Харкові вперше. В рамках заходу своїми напрацюваннями та професійними секретами з харків'янами поділяться представники установ культури, мистецтв, дозвілля і креативних індустрій Харкова.

Як зазначають організатори, на фестивалі всі бажаючі зможуть в ігровій формі навчитися талантам з восьми областей мистецтв: візуальне, аудіальне та аудіовізуальне мистецтво, дизайн і мода, перформативне та сценічне мистецтво, культурна спадщина, література і видавнича справа, культурні та креативні індустрії.

«За допомогою «Культурних пікніків» ми хочемо зблизити установи, професіоналів і майстрів сфери культури з городянами. Щоб кожен бажаючий зміг стати співучасником дійства з будь-якої галузі культури - від театру і традиційних ремесел до кліпмейкерства і моделювання доповненої реальності», - зазначила менеджер заходу Тетяна Баглай.

У програмі «Культурних пікніків» - презентація українознавчих та історичних урбаністичних студій, майстерень Слобожанських ігор, танців і пісень, 3D-моделювання, малювання, коцарства, циркової, акторської та режисерської кафедр та ін. Гості заходу зможуть спробувати себе в ролі археолога, мистецтвознавця, етнографа, реставратора , екскурсовода та інших професій.

У рамках «пікніків» також працюватиме інформаційний намет міського Громадського бюджету, де бажаючі зможуть отримати консультацію щодо подання проєктів на голосування і подальшої їх реалізації.
Початок заходу - о 13:00. Вхід вільний.

Зазначимо, проєкт «Культурні пікніки» реалізується громадською організацією «Центр розвитку громад» за сприяння Харківської міської ради та за підтримки програми «Створюємо інноваційний культурний продукт» Українського культурного фонду. «Культурні пікніки» є пілотним проектом едьютейнмента мистецтв, і крім Харкова його прийматиме у жовтні Тернопіль.

 

comments powered by HyperComments