Харків покрили масштабною сіткою безкоштовного інтернету

Субота, 21 вересня 2019, 22:39
Півтисячі безкоштовних Wi-Fi-точок обладнали в Харкові.
Харків покрили масштабною сіткою безкоштовного інтернету

Про це повідомили в мерії. Дане нововведення анонсував мер Харкова Геннадій Кернес близько тижня тому. І фахівці відразу почали його реалізовувати.

Однією з перших до загальноміської мережі "SmartCityKharkiv" приєдналася дитяча клінічна лікарня №24. Поки в установі встановили один роутер - на 1-му поверсі будівлі, але найближчим часом обладнають і інші поверхів.

Уже в списку підключених багато шкіл, дитсадків, лікарень поліклініки, ЖЕКи, виконкоми і ЦНАП. На даний момент в режимі «онлайн» - 500 об'єктів.


Підключитися до безкоштовного Інтернету нескладно. Слід лише знайти мережу Wi-Fi, яка називається «SmartCityKharkiv», і увійти без будь-яких паролів.

«Все це йде в рамках до міської мережі Wi-Fi по всьому місту, по всім комунальним установам. Якщо з'являться організації, які теж захочуть у себе мати міську Wi-Fi мережу, то вони можуть подати заявку, ми встановимо, і все буде працювати », - розповів інженер КП« Міський інформаційний центр »Олександр Гордієнко.

У найближчі 2 тижні фахівці підключать до міської мережі ще 100 установ. Надалі безкоштовним Wi-Fi можна буде користуватися на зупинках громадського транспорту, а також в парках і скверах Харкова.

comments powered by HyperComments