СБУ затримала хабарника-функціонера одного з харківських ВНЗ

Понеділок, 23 вересня 2019, 08:08
Служба безпеки України викрила на систематичних хабарях Директора центру по роботі з іноземними студентами одного з провідних харківських вищих навчальних закладів.
СБУ затримала хабарника-функціонера одного з харківських ВНЗ

На сайті СБУ зазначається, що посадовець організував протиправну схему вимагання та одержання хабарів з іноземних студентів закладу. Зокрема, від студентки четвертого курсу з північноафриканської країни, в якої виникла академічна заборгованість, службовець вимагав тисячу доларів США за «вирішення питання» та не відрахування з навчального закладу. До протиправної діяльності службовець залучив посередника - громадянина однієї з країн Близького Сходу.

У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували одержання директором центру першої половини неправомірної вигоди.

Після одержання другого «траншу» в розмірі 500 доларів США правоохоронці затримали директора центру та посередника в робочому кабінеті згідно зі  ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди), та обрання судом запобіжних заходів.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

comments powered by HyperComments