У харківських пластунів з’явилась власна «домівка» (ФОТО)

Середа, 25 вересня 2019, 09:23
Офіс харківського підрозділу Національної скаутської організації України «Пласт» відкрили на території храму Іоанна Богослова.
У харківських пластунів з’явилась власна «домівка» (ФОТО)

«Для нас це урочиста подія, ми чекали на власну домівку рік. Раніше вихователі шукали приміщення самостійно. Нам у цьому допомагали громадські організації, обласна державна адміністрація. Тепер ми маємо власний офіс, де будуть проводитися заняття: практичні і теоретичні. Ми маємо дуже багато напрямків виховання: спортивне, патріотичне, життя серед природи, самозарадність тощо», - сказала керівниця підрозділу пластунів «Станиця Харків» Ганна Бондаренко.

Вона також повідомила, що в офісі вже є необхідні речі для занять. Ще буде довезено деяке обладнання, книги, ігри для створення дитячого простору.

Від імені керівниці області Юлії Світличної харківських пластунів привітав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

«Ми завжди радо підтримуємо громадські ініціативи. Звичайно, облдержадміністрація, особисто голова ХОДА Юлія Світлична робить багато, щоб сприяти розвитку всіх громадських організацій. Ми затоваришували з «Пластом» з моменту його заснування у Харківській області. Це та організація, яка може об’єднати і дітей, і молодь, яка займається патріотичним вихованням дітей, духовним розвитком. Дуже приємно, що скаутська організація активно розвивається в нашій країні, в тому числі у Харківській області. Темпи розвитку надзвичайні. Кількість дітей, які приєднуються до «Пласту», щорічно подвоюється», - сказав Анатолій Бабічев.

Довідка. «Пласт», який був заснований у Західній Україні, існує понад 100 років. З часів, коли наша країна здобула незалежність, рух стає все більш популярним у Східній і Центральній Україні. Зараз «Пласт» активно розвивається й у Харківській області. Українські скаути займаються творчістю, вчаться життю серед природи, також їм викладають історію, приділяють увагу патріотичному вихованню та духовному розвитку. Основне завдання «Пласту» - виховання активних громадян України.

comments powered by HyperComments