«Ні» обміну терористів. Харків’яни обурені можливістю від’їзду до РФ обвинувачених у теракті біля Палацу Спорту

Середа, 25 вересня 2019, 10:14
Адвокати обвинувачених по справі про теракт біля Палацу Спорту у Харкові не виключають можливість обміну їх підзахисних з РФ.
«Ні» обміну терористів. Харків’яни обурені можливістю від’їзду до РФ обвинувачених у теракті біля Палацу Спорту

Таку інформацію надає «Суспільне» з посиланням на захисників обвинувачених Ігор Нагорний та Дмитро Тихоненков.

З заявою про неприпустимість включення до списку на обмін полонених обвинувачених у теракті, в результаті якого в 2015 році загинули чотири людини, виступив харківський «Правий Сектор»

«До нас надійшла інформація про те, що у перемовинах про обмін полоненими, російська сторона наполягає включити в список на обмін так званих «харківських терористів». Це Сергій Башликов, Володимир Дворніков та Віктор Тетюцький. 22 лютого 2015 року у Харкові, під час патріотичного маршу, вони підірвали вибуховий пристрій.

«Правий Сектор Харківщина» вважає, що цих терористів неприпустимо включати в список на обмін. Ці холоднокровні вбивці і україноненависники мають отримати довічний термін ув'язнення. Інакше, це обурить патріотичні кола суспільства і створить додаткову напругу у місті. Сподіваємося у влади і українських спецслужб вистачить здорового глузду не погоджуватись на російські умови і не розхитувати ситуацію у Харкові і Україні. Інакше ми будемо вимушені закликати громадськість вийти на вулицю та показати владі, що такі обміни межують із державною зрадою!», - йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, 22 лютого 2015 року, у Харкові під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донеччині, у Харкові поблизу Палацу спорту (пр. Григоренка) стався вибух. Внаслідок теракту загинуло  4 людини - відомий активіст Євромайдану Ігор Толмачов, 15-річний Данило Дідик, 18-річний Микола Мельничук та підполковник міліції Вадим Рибальченко.

У березні трьом підозрюваним у вчиненні теракту суд обрав запобіжний захід –  тримання під вартою без внесення застави.  Усім трьом оголошено підозру за  ч. 3 ст. 258  (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. У квітні 2015 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до суду. Наразі судовий розгляд триває.

comments powered by HyperComments