Є висока ймовірність обміну – адвокат обвинувачених у теракті біля Палацу Спорту

П'ятниця, 27 вересня 2019, 09:42
Обмін на українських полонених зловмисників обвинувачених у харківському теракті може відбутися тільки після вироку.
Є висока ймовірність обміну – адвокат обвинувачених у теракті біля Палацу Спорту

Про це пише «Укрінформ» з посиланням на захисника потерпілих Олега Головкова.

«З точки зору потерпілих, такий обмін неприпустимий. Злочинці, які винні в загибелі людей, причому в числі чотирьох загиблих під час вибуху є підліток, вчений-фізик, підполковник поліції і студент-активіст, не можуть бути прощені державою та обміняні», -- сказав він.

В свою чергу, адвокат обвинувачених Дмитро Тихоненков каже про високу ймовірність обміну.

«Є висока ймовірність обміну. Але реальною інформацією володіють ті, хто безпосередньо цим займається», - сказав він.

Нагадаємо, з заявою про неприпустимість включення до списку на обмін полонених обвинувачених у теракті, в результаті якого в 2015 році загинули чотири людини, виступив харківський «Правий Сектор».

«Правий Сектор Харківщина» вважає, що цих терористів неприпустимо включати в список на обмін. Ці холоднокровні вбивці і україноненависники мають отримати довічний термін ув'язнення. Інакше, це обурить патріотичні кола суспільства і створить додаткову напругу у місті», - йдеться у повідомлені. 

Нагадаємо, 22 лютого 2015 року, у Харкові під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донеччині, у Харкові поблизу Палацу спорту (пр. Григоренка) стався вибух. Внаслідок теракту загинуло  4 людини - відомий активіст Євромайдану Ігор Толмачов, 15-річний Данило Дідик, 18-річний Микола Мельничук та підполковник міліції Вадим Рибальченко.

У березні трьом підозрюваним у вчиненні теракту суд обрав запобіжний захід –  тримання під вартою без внесення застави.  Усім трьом оголошено підозру за  ч. 3 ст. 258  (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. У квітні 2015 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до суду. Наразі судовий розгляд триває.

 

comments powered by HyperComments