Завершується прийом проєктів на Громадський бюджет-2020

Неділя, 29 вересня 2019, 17:06
У понеділок, 30 вересня, закінчується термін подачі ініціатив жителів міста Харкова для реалізації в рамках Громадського бюджету 2020 року.
Завершується прийом проєктів на Громадський бюджет-2020

Експертиза проєктів пройде з 1 по 31 жовтня, голосування за проєкти - з 1 по 30 листопада, визначення проєктів-переможців - до 10 грудня. Реалізація проєктів запланована на 2020 рік, повідомляє прес-служба міськради.

Загальний обсяг Громадського бюджету-2020 запланований у сумі 50 млн грн, при цьому мінімальний обсяг фінансування проєкту становить 50 тис. грн, максимальний - 1,5 млн грн.
На конкурс можна подавати проєкти, спрямовані на:
1) підвищення енергоефективності об'єктів комунальної власності;
2) популяризацію і розвиток культури поводження з відходами, інші екологічні ініціативи;
3) розвиток молодіжної, дитячої та спортивної інфраструктури міста;
4) цифрову трансформацію Харкова і підвищення цифрової грамотності населення;
5) популяризацію здорового способу життя і боротьбу з наркозалежністю;
6) розвиток транспортної інфраструктури міста;
7) проведення фестивалів креативних іміджевих напрямків сучасного мистецтва, культури, розвиток туризму, а також стартапи.

Проєкти не повинні дублювати міські програми.

Також цього року була введена мінімальна кількість голосів підтримки (300 голосів), необхідних, щоб заявку внесли до переліку проєктів, з яких виберуть переможців. Додатково були скасовані деякі рейтинги для проєктів фізичних осіб і громадських організацій і передбачена можливість голосування для внутрішньо переміщених осіб, які зареєстрували своє місце проживання на території Харкова.

Будь-хто з харків'ян чи громадська організація міста Харкова може подати свою ініціативу для реалізації у 2020 році. Для цього потрібно заповнити форму проєкту на інтернет-платформі «Портал харків'янина» або подати проєкт особисто за адресою: пл. Конституції, 7, 5-й поверх, каб. 90 (приймальня Департаменту бюджету і фінансів).

comments powered by HyperComments