Харків’янкам дали поради про те, як вберегти себе від ґвалтівника

П'ятниця, 4 жовтня 2019, 14:42
Поради дала старша слідча СУ ГУНП в Харківській області Юлія Шилова.
Харків’янкам дали поради про те, як вберегти себе від ґвалтівника

За її словами, на сьогоднішній день відділом розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних проти життя та здоров'я особи слідчого управління ГУНП  в Харківській області розслідується кримінальне провадження за фактом серії зґвалтувань та замахів на зґвалтування молодих дівчат. З цього приводу харків’янкам була дана низка порад для того, щоб зменшити відповідні ризики.  

При дорозі додому їм радять обирати найбезпечніші, освітлені шляхи. За кілька метрів до домівки варто вийняти з вух навушники, подивиттся, чи не крокує хтось слідом. Не варто заходити до під'їзду з незнайомцями. Якщо це вже сталося або він догнав біля ліфту, не треба туди заходити з ним. Якщо незнайомець зайшов до ліфту, варто терміново вийти.

Якщо напад все ж стався, жінкам та дівчатам радять голосно кричати. Треба захистити свій особистий простір, виставивши вперед руку з сумкою чи наплічником, який має бути знятий заздалегідь.

Якщо вдалося налякати злочинця, якщо той відмовився від своїх злих намірів, потрібно тікати. І кричати, що злочинця треба затримати, показувати на нього руками. Так оточуючі можуть зрозуміти, що сталося і затримати нападника до приїзду правоохоронців. Варто взяти контакти очевидців. Їх свідчення будуть мати неоціненне значення під час досудового слідства та в суді.

Також в поліції нагадують, що замах на злочин є також кримінально караним діянням. Завдяки активним діям можна зупинити злочинця і вберегти інших дівчат від нього.
 
 

 

comments powered by HyperComments