Мешканець Харкова зламав більш ніж дві тисячі комп’ютерів українців

П'ятниця, 4 жовтня 2019, 18:02
Співробітниками кіберполіції був викритий хакер у зламі більше двох тисяч комп’ютерів по всій Україні.
Мешканець Харкова зламав більш ніж дві тисячі комп’ютерів українців

Правоохоронці встановили, що хакер отримував несанкціонований доступ до тисяч серверів потерпілих з понад сотні країн світу. Як передає Департамент кіберполіції України, отримані інструменти використовувалися як для продажу даних, так і для отримання доступу до банківських акаунтів та платіжних систем.

Співробітниками Слобожанського управління кіберполіції була встановлена причетність до такої діяльності 29-річного мешканця Харкова. Він з 2018 року зламував віддалені сервери для подальшого продажу отриманої злочинним чином інформації.  

Щоб знайти клієнтів, чоловік публікував на спеціальних сайтах та форумах оголошення про продаж доступів до віддалених серверів. Для оплати своїх послуг він використовував російські електронні платіжні системи.  
Правоохоронці провели декілька обшуків за адресами, де мешкав зловмисник. Вони вилучили комп’ютерну техніку, гроші та зовнішні носії інформації. Під час попереднього огляду техніки були виявлені активні сесії та перелік зламаних серверів з обліковими даними доступу до них. За даним фактом триває досудове розслідування. Хакеру «світить» до шести років ув’язнення.

Для збереження персональних даних співробітники кіберполіції радять встановлювати актуальні оновлення операційної системи, користуватися антивірусними програмами та регулярно оновлювати їх, надавати перевагу тільки ліцензійному програмному забезпеченню, а також не використовувати стандартні паролі.  
 

comments powered by HyperComments