На Харківщині стартує виставка AGROPORT East Kharkiv 2019

Вівторок, 8 жовтня 2019, 16:27
XII Міжнародна агропромислова виставка та форум з розвитку фермерства проходитимуть до 12 жовтня на базі Міжнародного аеропорту «Харків».
На Харківщині стартує виставка AGROPORT East Kharkiv 2019

Подробицями проведення цьогорічного форуму поділилися в ході брифінгу 8 жовтня директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр та генеральний менеджер AGROPORT Ukaine Дмитро Титаренко.

Так, у рамках відкриття заходу відбудеться стратегічна сесія на тему «Впровадження цілей сталого розвитку на регіональному рівні», у роботі якої планується участь Інни Мєтєлєвої – заступниці Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Також у рамках заходу відбудуться науково-практична конференція «Здоров’я ґрунтів та продовольча безпека в умовах сучасних кліматичних змін», семінари «Технології органічного виробництва», «Аграрний сектор економіки України: сучасні тренди пореформенного розвитку» тощо.

11 жовтня в рамках форуму відбудеться олійно-жирова конференція, де будуть обговорювати стан виробництва олійних культур, конференція на тему ведення горіхового бізнесу, круглий стіл з бджільництва, семінар на тему виробництва якісного молока для виготовлення сирів та дитячого харчування та інші заходи.

За словами Дмитра Титаренка, в такому форматі AGROPORT проходитиме востаннє.

«Ринок змінюється, і потрібно міняти формати проведення форуму, бути ближче до виробника та відповідати запитам фермерів. Стратегію проведення заходу на найближчі 10 років ми презентуємо під час стратегічної сесії. Але можу сказати головне - безумовно AGROPORT залишається в Харківському регіоні», - зазначив генеральний менеджер проекту.

Водночас із проведенням форуму та виставки відбудеться сільськогосподарський ярмарок «Слобожанська ферма». У ньому візьмуть участь виробники органічної, натуральної фермерської продукції.

«На ярмарку можна буде придбати м'ясо птиці, рибу, ковбасні вироби, соняшникову олію, цукор, борошно, насіння, хлібобулочні вироби, продукцію бджільництва та іншу продукцію за цінами від виробників», - зауважив Олександр Нездюр.

Ярмарок проходитиме на території аеропорту «Харків», на площадці біля терміналу «С», з 9:00 до17:00.

comments powered by HyperComments