У Харкові відбудеться «Вікіконференція 2019»

Середа, 9 жовтня 2019, 11:21
12–13 жовтня у Харкові відбудеться щорічна конференція дописувачів української Вікіпедії «Вікіконференція 2019». Дев'ята конференція вікіпедистів пройде у Бібліотеці Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.
У Харкові відбудеться «Вікіконференція 2019»

Протягом двох днів конференції передбачено 20 сесій, присвячених стану та перспективам розвитку онлайн-енциклопедії Вікіпедії, її сестринських вікіпроєктів, а також відбудуться тренінги з покращення технічних навичок у Вікіпедії, Вікіданих та Вікісховищі.

«Центральною темою «Вікіконференції 2019» буде подальша стратегія розвитку Вікіпедії та громадської організації «Вікімедіа Україна», яка займається розвитком та популяризацією проєктів Фонду Вікімедіа в Україні, а також підтримкою спільноти дописувачів цих проєктів», – зазначив голова оргкомітету «Вікіконференції 2019» Сергій Петров.

Учасники «Вікіконференції 2019» також обговорюватимуть як примножити вільні знання, зробити виклад інформації більш системним і неупередженим, як популяризувати проєкти, зокрема у закладах освіти і культури та залучати нових користувачів до них. На Вікіконференції йтиметься й про міжнародний досвід: учасники великої міжнародної зустрічі дописувачів вікіпроєктів зі всього світу – Вікіманії, яка цього року проходила у Стокгольмі, поділяться почутими там ідеями та думками, а також своїми враженнями.

Організатором Вікіконференції є громадська організація «Вікімедіа Україна», яка є регіональним відділенням Фонду Вікімедіа і займається популяризацією проєктів Фонду Вікімедіа на території України, найвідомішим з яких є Вікіпедія. Цього року Вікіконференція вже друге проходить у Харкові (вперше у 2012 році) і партнером цьогорічного заходу є ХНЕУ імені Семена Кузнеця, в стінах якого і проходитиме Вікіконференція. Раніше Вікіконференції проходили також у Києві, Львові, Вінниці та Херсоні.

Програма «Вікіконференції 2019» доступна за цим посиланням.

Для довідки. Громадська організація «Вікімедіа Україна» є регіональним відділенням «Фонду Вікімедіа» в Україні, і займається популяризацією вікіпроектів «Фонду Вікімедіа», найвідомішим серед яких є Вікіпедія, а також залученням до Вікіпедії нових знань і користувачів та розвитком вікіспільноти в Україні.

Вікіконференція – щорічна велика зустріч дописувачів проєктів Фонду Вікімедіа в Україні, найвідомішим з яких є онлайн-енциклопедія Вікіпедія, під час якою обговорюється стан та подальші перспективи розвитку вікіпроєктів та їх популяризації через підтримку ГО «Вікімедіа Україна».

 

comments powered by HyperComments