Світлична відкрила монумент захисникам України в Харкові (ФОТО)

Понеділок, 14 жовтня 2019, 11:14
Губернатор Харківської області подякувала всім військовим та ветеранам, які зібрались на майдані Захисників України 14 жовтня, та всім тим, хто саме зараз знаходиться на сході країни.
Світлична відкрила монумент захисникам України в Харкові (ФОТО)

У заході з нагоди Дня Захисника України разом з українськими військовими, ветеранами АТО та ООС, родинами загиблих героїв, волонтерами й представниками громадськості взяла участь голова ХОДА Юлія Світлична.

«Сьогодні – святий день. І не тільки тому, що віряни відзначають Покрову, яка завжди берегла наших захисників. А й тому, що сьогодні ми відзначаємо подвиги всіх тих, у кого Україна - в серці, в душі, хто кожного дня реальними справами захищає Україну», - сказала керівниця області, звертаючись до присутніх на заході.

Юлія Світлична подякувала всім військовим та ветеранам, які зібрались на майдані Захисників України 14 жовтня, та всім тим, хто саме зараз знаходиться на сході країни. Пам’ять загиблих захисників України вшанували хвилиною мовчання.

Оголошуючи про відкриття монумента захисникам України, голова ХОДА підкреслила: «Цей монумент свідчить про велику вдячність усім, хто захищав і захищає -  зі зброєю або без зброї - Україну. Хто живе Україною. Давайте побажаємо усім захисникам України завжди повертатися додому живими. Ми разом з вашими родинами та близькими кожного дня віримо у вас та підтримуємо. Знайте це! Ви нас надихаєте, надаєте нам сили. Дякуємо захисникам України. Слава Україні!».

«Наш спільний проект із ветеранами АТО/ООС, який ми почали три роки тому. Відразу казала - яким бути пам’ятнику вирішувати нашим ветеранам. Вони знайшли рішення, ми підтримали і сьогодні Харків отримав монумент, на який давно заслуговує», - написала голова ХОДА у Фейсбуці.

Нагадаэмо, після урочистого заходу біля монумента захисникам України 14 жовтня також відбудеться пам’ятний захід на Алеї слави на 18-му міському кладовищі.

Святкові заходи з нагоди Дня захисника України також пройдуть в усіх містах та районах Харківської області.

Нагадаємо, остаточний вигляд монументу був затверджений під час громадських слухань, які відбулись у 2018 році в обласному військкоматі. Тоді в обговоренні взяли участь представники військових комісаріатів, учасники АТО (ООС) та бойові офіцери. Будівельні роботи розпочалися в червні цього року.

comments powered by HyperComments