За минулий тиждень рятувальники Харківщини ліквідували 76 пожеж, на яких врятували та евакуювали 50 людей

Понеділок, 14 жовтня 2019, 15:32
Впродовж тижня, з 7 по 14 жовтня підрозділи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області цілодобово несли бойове чергування та оперативно реагували на надзвичайні події, пожежі, інші виклики.
За минулий тиждень рятувальники Харківщини ліквідували 76 пожеж, на яких врятували та евакуювали 50 людей

Протягом зазначеного періоду рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 189 раз виїжджали за сигналом «Тривога», повідомила прес-служба ГУ ДСНС України у Харківській області.

З них 76 виїздів на ліквідацію пожеж та загорянь, 24 виїзди для надання допомоги населенню та на ліквідацію наслідків дорожньо-транспортних пригод, 24 – на знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, 2 – на чергування, 63 – інші виїзди.

Внаслідок пожеж загинула 1 людина, ще 1 зазнала травм. Під час ліквідації пожеж вогнеборці врятували та евакуювали з небезпечних зон 50 людей.

Піротехніки Харківського гарнізону ДСНС здійснили 24 виїзди на розмінування застарілих боєприпасів часів Другої світової війни, всього було виявлено та знешкоджено 558 боєприпасів, з яких: 2 авіабомби, 132 артснаряди, 17 мінометних мін, 5 гранат, 400 набоїв та 2 одиниці інших видів вибухонебезпечних предметів.

Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

слідкуйте за станом та справністю електромережі;

у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

не паліть у ліжку;

намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

подбайте про справність печей та обігрівальних приладів.

 

 

comments powered by HyperComments