«Заможна держава можлива за умови вільної економіки»: Світлична виступала на сесії ООН

Четвер, 17 жовтня 2019, 10:19
Про це губернатор Харківської області сказала на 74 сесії Генеральної Асамблеї ООН, що проходить у Нью-Йорку.
«Заможна держава можлива за умови вільної економіки»: Світлична виступала на сесії ООН

Як повідомили у прес-службі ХОДА, Юлія Світлична стала спікером форуму «Участь жінок-політиків у місцевому самоврядуванні».

«Запрошення в якості спікерки цього авторитетного заходу говорить про увагу та довіру з боку міжнародних партнерів до наших дій на Харківщині, а також про те, що позитивні тенденції в розвитку регіону не залишилися поза уваги світової спільноти» - відзначила Юлія Світлична.

У своїй промові голова ХОДА виокремила тенденції розвитку сучасної України та зростання ролі жінок у державному управлінні та місцевому самоврядуванні. Юлія Світлична відзначила ключові вимоги, які висуває молоде покоління українців.

«Якою хоче бачити свою країну молоде покоління українців? Безумовно, це суспільство рівних можливостей. Це налагоджена система соціальних ліфтів, яка не має негативних фільтрів. У тому числі, за гендерною ознакою», - сказала голова ХОДА.

Вона презентувала учасникам заходу потенціал Харківської області та окремо розповіла про заходи, що вживаються на Харківщині для вирішення різноманітних проблем з розвитку регіону.

Також важливою темою дискусії були питання щодо розширення міжнародної співпраці, соціальні та гуманітарні програми, політичний та економічний розвиток. Юлія Світлична підкреслила, що заможна держава можлива за умови вільної економіки та обмеження монополій. І саме це зараз - найважливіше завдання для економічного розвитку України.

Як Віцепрезидентка Палати регіонів Конгресу регіональних влад Ради Європи, Юлія Світлична представила учасникам заходу ефективні приклади взаємодії різних країн з Радою Європи щодо вирішення різноманітних проблем та поліпшення взаємної співпраці.

Нагадаємо, у березні поточного року, Харків відвідала делегація Представництва ООН в Україні. Під час зустрічі голова ХОДА та представники делегації обговорили питання реалізації проектів за підтримки різних програм та фондів ООН на території регіону. Серед них – проекти, що спрямовані на підтримку внутрішньо переміщених осіб, дітей з особливими освітніми потребами, програм розвитку енергоощадження та енергоефективності. Так, Юлія Світлична відзначила результативність заходів, що були реалізовані на Харківщині в рамках проекту ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

 

comments powered by HyperComments