В Харківській області активно відновлюється медична інфраструктура

Четвер, 24 жовтня 2019, 12:34
Третій рік поспіль на Харківщині активно відновлюються існуючі медичні заклади і відкриваються нові.
В Харківській області активно відновлюється медична інфраструктура

Одним з дуже важливих проектів обласної влади є створення доступної мережі сільської медицини. В рамках цього проекту минулого року було розпочато планові та будівельні роботи майже в усіх районах регіону- всього заплановано відкрити 50 нових амбулаторій. І на сьогодні маємо відкритими вже більше ніж 30.

Розповідаючи про стан виконання будівельних робіт та освоєння коштів, заступник директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Володимир Норчак зазначив, що найбільш задовільні показники з цього питання в Балаклійському, Краснокутському, Куп’янському, Харківському районах та Зачепилівській ОТГ. Нові амбулаторії відкрились у Шевченківському, Балаклійському, Харківському районах, по дві збудовано у Чугуївському та Краснокутському районах (селища Колонтаїв та Пархомівка).

З новими умовами надання первинної медичної допомоги в Малинівці Чугуївського району ознайомився заступник голови ХОДА Михайло Черняк, який відвідав територіальну громаду з робочим візитом. Він привітав мешканців селища з відкриттям нової амбулаторії від імені голови ХОДА Юлії Світличної та побажав їм міцного здоров’я.

«Приємно, що останнім часом нові об’єкти, що важливі для людей, відкриваються в Харківській області постійно. Важливо, що ми робимо це спільними зусиллями, об’єднуючи всі можливості. Так, ця амбулаторія збудована коштом державного, обласного та місцевого бюджетів. Це абсолютно нові умови надання первинної медичної допомоги. Зміни відчують як для лікарі, які працюватимуть у гідних умовах, так і пацієнти, які почуватимуться набагато комфортніше, звертаючись за допомогою. Первинна медицина – це сьогодні приклад відчутних та зрозумілих змін на краще», - зазначив заступник керівника області.

Директор Малинівської амбулаторії Сергій Крюков розповів, що заклад забезпечено всім необхідним для роботи обладнанням, лікар матиме службовий автомобіль. «Тут є всі необхідні меблі, нове устаткування: техніка для телемедицини, кардіограф, стерилізаційне обладнання тощо», - зазначив Сергій Крюков.

Також в області триває відновлення лікарень. На сьогодні вдалося провести ремонти в усіх закладах обласного підпорядкування. Комплексне відновлення розпочалося у 2017 році. Раніше капітальні ремонти у багатьох закладах ніколи не проводилися, при тому, що деякі будівлі вже дуже поважного віку- сягають навіть 1910-1912 років будівництва. Капітальні роботи тривали і в поточному році. Кошти на їх проведення були виділені з обласного бюджету, а також Європейським інвестиційним банком у рамках Надзвичайної кредитної програми відновлення України.

«Розвиток медичної ланки – пріоритет, на якому наголошує голова ХОДА Юлія Світлична. Завдяки нашій з вами спільній роботі, в системі охорони здоров’я Харківщини щодня відбуваються поліпшення. Ми зміцнюємо заклади, осучаснюємо їх, закупаємо нове обладнання. Протягом останніх двох років в області проведено безпрецедентну кількість ремонтів та реконструкцій, будуються нові амбулаторії. Пацієнти отримують більш якісну послугу в нормальних умовах – і відчувають зміни. Ми виводимо медицину на той рівень, на якому вона повинна бути сьогодні.», - підкреслив Михайло Черняк.

comments powered by HyperComments