Харків‘ян закликали не палити суху траву та листя

Вівторок, 29 жовтня 2019, 14:41
Протягом минулого тижня на території Харківської області зафіксували близько 100 загорянь сухої трави та листя.
Харків‘ян закликали не палити суху траву та листя

Такі пожежі можуть стати причиною травмування населення, знищити майно та сильно зашкодити довкіллю. Як передає ГУ ДСНС в Харківській області, з цих причин рятувальники закликали харків‘ян дотримуватися простих вимог протипожежної безпеки на відкритих територіях, дачних діялнках, приватному житловому секторі. Сміття по собі залишати треба якомога менше, а суха трава, зрізані або сухі гілки мають бути перенесені на смітник.

Розпалювання багать зі сухого листя та сміття на територіях, що прилягають до житлових будинків, дач, садових ділянок, знаходиться під забороною. Заборонене розведення багать у вітряну погоду. Особливу небезпеку несе  палення сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів та газопроводів. Тоді вогонь поширюється надзвичайно швидко, а локалізувати його дуже важко. Якщо пожежа сталася лісовій зоні, то через відсутність під’їзних шляхів пожежним службам важко дістатися на місце пожежі.

У населених пунктах такі пожежі можуть стати причиною знищення будівель.  Також вони несуть небезпеку водіїв автотранспорту. Через дим видимість стає гіршою, що може призвести до аварій.

comments powered by HyperComments