Харківські дорожники звітували про стан готовності до зими

Вівторок, 12 листопада 2019, 11:18
На Харківщині створено обласний штаб з запобігання виникнення надзвичайних ситуацій за участі Служби автомобільних доріг у Харківській області, ДП «Дороги Харківщини», управління патрульної поліції та Головного управління ДСНС в Харківській області.
Харківські дорожники звітували про стан готовності до зими

Як повідомили у прес-службі САД у Харківській області, на період ускладнення погодних умов при Службі автомобільних доріг створено штаб з питань надзвичайних ситуацій та безпечного функціонування дорожнього комплексу Харківської області.

Службою автомобільних доріг у Харківській області складено та підписано порядок взаємодії між Службою автомобільних доріг у Харківській області, ДП «Харківський облавтодор», ДП «Дороги Харківщини», управлінням патрульної поліції в Харківській області, Головним управлінням ДСНС в Харківській області та Головним управлінням Національної поліції в Харківській області у випадках виникнення несприятливих погодних умов та надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування Харківської області.

Станом на 1 жовтня на зимовий період заготовлено 100% піску, 80% техничної солі, 298 або 100% техніки. Підготовка пунктів обігріву та лінійних споруд виконано на 100%.

Для інформування учасників дорожнього руху в несприятливий період, встановленні дорожні знаки 1.13 "Слизька дорога" з табличками «Ожеледь». 

У САД Харківщини нагадали, що головне правило на дорозі взимку - дотримання швидкості руху і безпечної дистанції. Гальмівний шлях, коли дорога засніжена або покрита ожеледицею, збільшується у рази. Користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, правил маневрування, не перевищуйте швидкість, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху.

 

comments powered by HyperComments