Обшуки у Харківській міськраді: Чиновники підозрюються у розтраті п’яти мільйонів гривень (ФОТО)

Понеділок, 18 листопада 2019, 12:05
Двом керівникам одного з Департаментів Харківської міської ради повідомлено про підозру щодо розтрати майна територіальної громади Харкова на суму 5,3 млн. грн. (ч.5 ст.191 КК України).
Обшуки у Харківській міськраді: Чиновники підозрюються у розтраті п’яти мільйонів гривень (ФОТО)

Як розповів прокурор Харківської області Олександр Фільчаков, упродовж 2016-2018 років службовими особами було укладено ряд договорів з суб’єктом господарювання про закупівлю робіт, зокрема з капітального ремонту вулиць міста, провідомляє прес-служба облпрокуратури.

Під час заміни асфальтного покриття, керівники одного з Департаментів Харківської міської ради здійснили розтрату комунального майна, шляхом передачі підряднику асфальту за заниженою ціною.

Прокуратурою спільно зі співробітниками слідчого управління ГУНП та УСБУ в Харківській області, проведено обшуки в одному з Департаментів Харківської міської ради.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним особам запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

comments powered by HyperComments