На Харківщині майже сто дітей опинились в лікарнях через грип та ГРВІ

Понеділок, 18 листопада 2019, 16:22
В Харківській області з 11 до 17 листопада захворіло 4112 людей, з них 2537 – діти до 17 років
На Харківщині майже сто дітей опинились в лікарнях через грип та ГРВІ

Як повідомили у прес-службі Харківського лабораторного центру, госпіталізовано 135 осіб, з них 97 дітей (82,2%). 

У порівнянні з попереднім тижнем відбулось зменшення на 3,5% кількості захворілих переважно за рахунок дорослого населення. Найвищий показник в області зареєстровано у Красноградському районі, найнижчий — у Кегичівському.

З початку епідемічного сезону за даними вірусологічного моніторингу обстежено 434 хворих з підозрою на грип та ГРВІ. Позитивні знахідки виявлені у 166 осіб. З них у 53,0% виявлено вірус парагрипу, у 38,9% —  РС – вірус, у 6,0% – аденовірус та у 3,0% — вірус грипу типу А(H3).

Станом на 18 листопада щеплено проти грипу 8149 осіб, з них 30,8% — це особи з груп ризику.

За даними ВООЗ, в епідсезоні 2019-2020 року ймовірні такі віруси грипу: вірус А «Брісбане», вірус А «Канзас», вірус В «Колорадо» та вірус В «Пхукет». Прогнозуються дві хвилі підйому захворюваності – одна в грудні і в кінці січня, інша –  на початку лютого. В аптечній мережі Харкова є рекомендовані ВООЗ вакцини проти грипу - «Ваксигрип» з  Франції та «ДжіСі Флю» з  Кореї.

Харків'янам радять пройти вакцинацію. Лікувальні заклади міста вже мають вакцини виробництва таких країн, як Індія, Південна Корея, Франція, Бельгія, Болгарія та США.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я Юрія Сороколата, станом на 30 жовтня профілактичні огляди пройшли більше 120 тис. дітей і 77 тис. студентів. Для попередження інфекційної захворюваності передбачені кошти на придбання препаратів, таких як туберкулін, антибактеріальні препарати, антирабічі вакцини і антирабічний імуноглобулін. Також була придбана медична апаратура та обладнання на суму понад 31 млн грн.

comments powered by HyperComments