Землі національного парку «Святі гори» роздають під забудови – активісти

Вівторок, 19 листопада 2019, 14:59
Харківська екологічна група «Печеніги» ініціювала сбір підписів за звільнення Сергія Приймачука з посади директора Національного природного парку «Святі гори» через професійну непридатність.
Землі національного парку «Святі гори» роздають під забудови – активісти

Про це йдеться у звернені «Зупинимо дерибан земель національного парку «Святі гори»!» на сторінці групи у соцмережі Facebook.

За даними екологів, директор національного парку «Святі гори» Сергій Приймачук лобіює намагання Святогірської міської ради забудувати велику ділянку заплавних луків - одного з найменш поширених різновидів ландшафту. Зараз вона планує створити тут на 20 гектарах цих луків «спортивний парк із олімпійською спортивною базою»

«За своєю посадою пан Приймачук відповідає за виконання Парком всіх його завдань: збереження цінних природних комплексів; створення умов для організованого туризму і відпочинку з додержанням режиму охорони заповідних природних комплексів; проведення наукових досліджень, розробку наукових рекомендацій з охорони навколишнього природного середовища і екологічну просвіту…

Природно-заповідний фонд є загальнонаціональним надбанням, і тому потребує особливого ставлення і охорони. Забезпечити їх, тим більше – керувати цією діяльністю, може тільки людина з відповідними знаннями і, головне, бажанням. Ані першого, ані другого пан Приймачук не має. Можливо, він є гарним депутатом, можливо – гарним господарником, і був би непоганим, наприклад, начальником автотранспортної станції. Але не директором заповідної установи. Охорона природи точно не його», - йдеться у повідомлені.

Підписи проти цього дерибану (прізвище, ініціали, організація - якщо є, населений пункт, область) шліть на адресу pe4enegy@gmail.com з темою «за Святі гори!», або лишити в коментарях до цього поста (на сторінці ЕкГ «Печеніги» - не під репостами допису).

comments powered by HyperComments