Нове керівництво ХОДА проігнорувало акцію «Запали свічку» (ФОТО)

Неділя, 24 листопада 2019, 12:17
У Харківській ОДА, вперше за багато років, не запалювали свічки у пам'ять жертв Голодомору.
Нове керівництво ХОДА проігнорувало акцію «Запали свічку» (ФОТО)

Традиційно у День вшанування пам’яті жертв Голодомору о 16:00 на майдані Свободи харків’яни викладають символічний хрест з лампадок зі свічками. З часів Майдану свічки завжди горіли й у вікнах ХОДА.

Учора, 23 листопада, у вікнах облгосадміністрації свічки не мерехтіли, пише Depo.Харків з посиланням на харківського фотографа, власного кореспондента газети «Сільськи вісті» Леоніда Логвиненко.

«У Харкові запалили свічі біля намету перемоги. Навпроти, у вікнах ОДА вони не мерехтіли. Отож учасники акції поставили свічі пам'яті біля ОДА», - написав він.

«Темні вікна ОДА це сором... Здається, за останні роки вперше. Може до влади прийшли онуки та правнуки тих комсомольців та партійців, які витрушували останнє? І вони просто бояться?», – прокоментувала допис харківська активістка Ольга Багалій.

«Вперше за всі роки вороги відкрито пішли в наступ на гірку пам'ять українського народу. Ганьба Харківській ОДА! Сором за нелюдів», – написала відома харківська літераторка, членкиня Національної спілки письменників України, авторка збірки віршів «Голодомор» Ніна Виноградська.

Нагадаємо, у минулому році Харківській в області пройшла низка заходів, присвячених 85-им роковинам трагедії українського народу - Голодомору 1932-1933 років. Харків’яни зібралися вшанувати пам’ять жертв голодомору в Молодіжному парку. Тут, біля Хреста пам’яті жертв голодоморів, відбувся молебень. Присутні запалили свічки та поклали до пам’ятного знака квіти. О 16 годині на головній площі Харкова пройшла акція «Запали свічку». Свічки засвітили у всіх вікнах ХОДА.

 

 

comments powered by HyperComments