Вибухи у Балаклії: Головнокомандувач ЗСУ обіцяє, що «полетять голови»

Понеділок, 25 листопада 2019, 09:55
Вибухи на арсеналі в Балаклії сталися через халатность тих, хто мав контролювати та організовувати цю роботу.
Вибухи у Балаклії: Головнокомандувач ЗСУ обіцяє, що «полетять голови»

Як заявив в інтерв’ю Укрінформу начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак, події в Балаклії не мають нічого спільного із підривами військових арсеналів, які сталися у попередні роки.

«Тут був випадок халатності тих, хто мав контролювати та організовувати цю роботу. Тому, коли завершиться розслідування, гарантую, багато хто позбудеться своїх посад, а можливо, й піде зі Збройних сил за те, що вони це допустили», - сказав він.

Нагадаємо, ЧС на арсеналі в Балаклії сталася у п’ятницю, 15 листопада. Двоє військових загинули на місці події, ще п’ятеро в отримали поранення різного ступеня важкості. 17 листопада у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги помер військовослужбовець, який отримав поранення внаслідок надзвичайної події на Центральній артилерійській базі.

За попередніми даними, оприлюдненими Генштабом, у ході завантаження залишків боєприпасів та їхніх елементів, які було підготовлено для подальшого знищення (утилізації), зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу «Куб», відбулось його загорання з подальшим підривом накопичених для знищення вибохонебезпечних предметів.

 

comments powered by HyperComments