Адресну матеріальну допомогу мешканцям Харківщини на поточний рік збільшено

Понеділок, 25 листопада 2019, 10:21
Проект рішення вноситься з метою удосконалення заходів комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки.
Адресну матеріальну допомогу мешканцям Харківщини на поточний рік збільшено

Про це на засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО розповів директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, повідомляє прес-служба облради.

Так, у розрізі галузей на 2019 рік у комплексній Програмі було передбачено 50 млн грн для надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. За словами Юрія Шпараги, станом на 23 жовтня 2019 року на розгляд Комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги надійшло 9582 звернення, що на 30% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

«На засіданнях Комісії розглянуто 7599 звернень та виділено одноразову адресну грошову допомогу 6503 особам на загальну суму 49,2 млн грн, середній розмір допомоги склав 7,5 тис грн, – говорить директор Департаменту. – Враховуючи наявну тенденцію росту кількості звернень громадян, коштів, що передбачені в обласному бюджеті, не вистачає для реагування на усі звернення. Тому виникає необхідність збільшення видатків обласного бюджету у 2019 році з 50 млн грн до 60 млн грн».

Також змінами до комплексної Програми пропонуються збільшення обсягів фінансування на 2020 рік. Зокрема, для забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи громадян, віднесених до 2 категорії та потерпілих дітей у супроводі одного з батьків передбачається збільшення запланованої суми з 2,200 тис грн до 3 тис грн на одну особу.

Окрім того, на організацію санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю, ветеранів війни, осіб, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» у санаторно-курортних закладах Харківської області передбачено 21,3 млн грн. У зв’язку з тим, що наступного року очікується збільшення граничної вартості путівки орієнтовно на 7% виникає необхідність збільшення обсягів видатків обласного бюджету на суму 1,7 млн грн.

Депутати постійної комісії підтримали запропоновані зміни до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 – 2020 роки, та рекомендували їх до розгляду на пленарному засіданні.

Нагадаємо, депутати облради зберуться на «бюджетну» сесію 5 грудня. На порядку денному заявлені 56 питань, депутатські запити і «різне». Депутати розглянуть, в тому числі, обласний бюджет на 2020 рік, хід виконання декількох обласних програм, ряд кадрових призначень і ін.

 

comments powered by HyperComments