Харківські рятувальники минулого тижня вберегли від пожеж 60 мешканців регіону

Понеділок, 25 листопада 2019, 17:29
Впродовж тижня, з 18 по 25 листопада рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 204 разів виїжджали за сигналом «Тривога».
Харківські рятувальники минулого тижня вберегли від пожеж 60 мешканців регіону

З них 109 виїздів на ліквідацію пожеж та загорянь, 14 виїздів для надання допомоги населенню та на ліквідацію наслідків дорожньо-транспортних пригод, 16 – на знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, 6 – на чергування, 59 – інші виїзди, повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Під час гасіння пожеж минулого тижня вогнеборці виявили тіла 2 загиблих людей, ще 1 особа зазнала травм. Проте завдяки оперативним діям рятувальників на пожежах вдалось врятувати життя 4 людям та евакуювати з небезпечних зон ще 56 осіб.

На місці виникнення надзвичайних подій загинула 1 особа, 2 травмовані, 1 врятована.

Піротехніки Харківського гарнізону ДСНС здійснили 16 виїздів на розмінування застарілих боєприпасів часів Другої світової війни, всього було виявлено та знешкоджено 167 боєприпасів, з яких: 1 авіабомба, 119 артснарядів, 46 мінометних мін, 1 граната.

Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

слідкуйте за станом та справністю електромережі;

у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

не паліть у ліжку;

намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

подбайте про справність печей та обігрівальних приладів.

comments powered by HyperComments