Харків'ян запрошують стати тестерами екододатку Clewo на смартфонах з Android

Понеділок, 25 листопада 2019, 18:12
Безкоштовний мобільний додаток Clewo - це цифровий помічник в сортуванні, пошуку та утилізації відходів, а також в обміні речей (реюз). Його створили у вільний від роботи час харківські програмісти.
Харків'ян запрошують стати тестерами екододатку Clewo на смартфонах з Android

У жовтні стартувало відкрите тестування для iOS, а зараз в розпалі бета-тест для пристроїв на Android. Повноцінний реліз в App Store і Play Market відбудеться до кінця 2019 року.

Принцип Clewo простий, пояснюють розробники: один користувач сортує вторсировину, фотографує і викладає в додаток якийсь об'єкт. Інший користувач займається переробкою відходів або просто перевезенням - він бачить в додатку цікавий для нього об'єкт, зв'язується з першим користувачем і вивозить. Те ж стосується реюзу, коли люди віддають іншим непотрібні речі безкоштовно - хтось викладає об'єкт в систему, а інший користувач його забирає. За першими результатами тестування зрозуміло, що саме можливості реюзу були особливо оцінені користувачами Clewo, кажуть розробники.

Вся команда Clewo складається з п'яти людей: Єгор Куц, Олександр Герасимов, Ігор Чепурний, Дмитро Глазунов і Олег Бородай. Під час тестування вони перевіряють, як працюють основні функції програми - реєстрація користувачів, додавання і бронювання об'єктів, зв'язок між користувачами.

Бета-тестування (перевірка майже готової версії продукту перед виходом в App Store і Play Market) вже приносить свої плоди - завдяки корисним коментарям від користувачів розробники додали в додаток кілька нових функцій.

“Тестування і постійне спілкування з екоактивістами та користувачами допомагають нам робити Clewo зручним. Так ми зрозуміли, що потрібно значно розширювати функціонал карти: додали можливість створити опис для пунктів прийому, відзначити типи сировини, яку цей пункт приймає, побудувати складну логістику. Іншими словами, так можна буде, не чекаючи переробника, самому віднести відсортовані відходи на найближчий пункт прийому”, — пояснює Єгор Куц.

Повноцінний реліз Clewo на обох мобільних платформах відбудеться в кінці року. Розробники сподіваються, що додаток стане проривом у вирішенні екологічних проблем в Україні і не тільки. Зараз додаток доступний українською, російською та англійською мовами, залежно від мови в налаштуваннях смартфона. І немає ніяких обмежень на країни — використовувати його можна всюди на планеті, а от наповнення залежить від самих користувачів.

Зареєструватися для участі в тестуванні можна за посиланням, відповівши всього на 2 питання. Для Android  та Для iOS

Сайт Cewo

Сторінка Clewo у Facebook

Сторінка Clewo в Instagram

comments powered by HyperComments