На Харківщині триває добровільний процес об'єднання громад

Понеділок, 2 грудня 2019, 12:56
На сьогодні в Харківській області триває процес приєднання в п’яти ОТГ — у Великобурлуцькій ОТГ (одна рада), Оскільській ОТГ (дві ради), Нововодолазькій ОТГ (три ради), Зачепилівській ОТГ (одна рада) та Старовірівській ОТГ (одна рада).
На Харківщині триває добровільний процес об'єднання громад

Про це повідомляє «Слобідський Край» з посиланням на радника з питань децентралізації Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування Віктора Нестеренка.

Так, 29 листопада громадське обговорення щодо створення об'єднаної громади відбулося у місті Південне Харківського району. Створення Південноміської об’єднаної громади підтримали 62 із 63 зареєстрованих учасників на участь в обговоренні, розповіла директорка Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За її словами, готовність до добровільного об'єднання підтримали під час обговорення й очільники рад, які мають утворити ОТГ — голова Південноміської ради Олександр Брюханов та голова Будянської селищної ради Всеволод Біліченко.

В програмі «Суботнє інтерв’ю» Радіо свободи міністерка розвитку громад і територій Альона Бабак повідомила, що термін добровільного об’єднання У ОТГ триватиме приблизно до лютого 2020 року.

Нагадаємо, що на першій зустрічі голови Харківській ОДА з головами ОТГ, яка відбулася 27 листопада, Олексій Кучер відзначив, що наразі за показниками об’єднання громад Харківська область пасе задніх в Україні. На рівні з Харківщиною - ситуація в Луганській, Донецькій та Закарпатській областях. 

Нагадаємо також, що перші та додаткові вибори депутатів та голів об’єднаних територіальних громад відбудуться 22 грудня 2019 року. Дату призначили на засіданні ЦВК 11 жовтня.

comments powered by HyperComments