На дорогах Харківщини ліквідують ожеледицю та замети (ФОТО)

Вівторок, 3 грудня 2019, 09:53
Cніг з доріг Харківщини прибирали 208 машин та 225 робочих.
На дорогах Харківщини ліквідують ожеледицю та замети (ФОТО)

За ніч в області випало 7 – 10 см опадів. Найскладніша ситуація – в Харківському, Нововодолазькому, Красноградському, Валківському та Коломакському районах.

«Протягом доби на дорогах області працювало 208 одиниць спецтехніки, залучено 225 робітників. Для обробки доріг протиожеледними матеріалами було використано 1035 кубічних метрів піщано-соляної суміші та 133 тони технічної солі, розчищено від снігу 893 км автомобільних доріг державного значення», - навели статистику на 8 ранку 3 грудня в Службі автомобільних доріг у Харківській області.

За інформацією дорожників, опади розпочалися о 23:00 2 грудня. Циклон на Харківщину зайшов з боку Сумської та Полтавської областей, і спостерігався по всіх районах.

«У зв’язку з очікуваним погіршенням погодних умов Службою автомобільних доріг спільно з ДП «Харківський облавтодор» 2 грудня проведено засідання оперативного штабу», - відзначили в САД.

У службі розробили графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на шляхах області, стан проїзду постійно моніторять - як патрульним обстеженням, так і за допомогою камер спостереження.    

«Шановні водії, коли дорога засніжена або покрита ожеледицею, гальмівний шлях збільшується у рази. З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтесь від ризикованих маневрувань. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху», - закликають у Службі автомобільних доріг Харківської області.

У разі надзвичайної ситуації з дорожниками можна зв’язатися за  номером диспетчера: (057) 336-77-00.

comments powered by HyperComments