У першого заступника голови Харківської облради провели обшуки - ЗМІ

П'ятниця, 6 грудня 2019, 12:47
Правоохоронці вилучили у першого заступника голови Харківської облради Віктора Коваленко документи, які стосуються його власності.
У першого заступника голови Харківської облради провели обшуки - ЗМІ

Про це «Суспільному» розповів сам Віктор Коваленко.

За його словами, обшуки в його домі – це політичний тиск напередодні сесії облради.

«Нібито я використав якесь службове положення задля того, щоб придбати будівельний матеріал. Нібито я попросив когось з лісників, щоб вони там за мене проплатити. Повна нісенітниця. Я вважаю, що це політичний тиск», - сказав він.

Обшуки у замголови облради правоохоронці провели 3 грудня («бюджетна» сесія облради відбулася 5 грудня – ред.). За словами начальника главку поліції Харківщини Валерія Сокуренка, обшуки були санкціоновані судом, кримінальне провадження відкрила обласна прокуратура.

У свою чергу головний прокурор Харківщини Олександр Фільчаков відкидає усі звинувачення в політичному тиску на опозиційного депутата.

«Ніякого тиску немає. Розслідується Слідчим управлінням поліції Харківської області кримінальне провадження за ст. 191. Є ухвала суду про проведення обшуків», - сказав він.

Нагадаємо, 19 листопада відділ комунікації Нацполіції повідомив, що поліція викрила групу осіб, які створили фіктивні підприємства для використання їх реквізитів і рахунків у злочинних схемах. Правоохоронці з‘ясували, що група осіб у період 2018-2019 років на території Харкова, Харківської та інших областей створили ряд суб’єктів підприємницької діяльності з метою використання їх реквізитів підприємств та розрахункових рахунків у злочинних схемах.

В коментарі Depo.Харків заступник голови облради Володимир Скоробагач заперечив наявність до нього офіційних претензій з боку правоохоронних органів України

Нагадаємо також, що «бюджетна» сесія облради відбулась вчора, 5 грудня. Головний кошторис Харківщини затвердили в захищених статтях.

comments powered by HyperComments