Харків’ян запрошують на кінопоказ та обговорення фільму «Будинок «Слово»

Середа, 11 грудня 2019, 11:27
Кінострічка розповідає про один з найбільших злочинів радянської влади – знищення потужного мистецького руху, що виник в 20-30- х роках у Харкові.
Харків’ян запрошують на кінопоказ та обговорення фільму «Будинок «Слово»

В 66-ти квартирах будинку з назвою «Слово» жили найвідоміші митці української культури – письменники, поети, художники, режисери: Микола Хвильовий, Майк Йогансен, Павло Тичина, Наталя Ужвій, Володимир Сосюра, Остап Вишня, Олесь Курбас, Михайло Яловий, Іван Багряний та інші. Спеціально зібрану в одному місці інтелігенцію протягом кількох наступних років репресовано, розстріляно чи перероблено у співців партії.

«В день народження Миколи Хвильового у п’ятницю, 13 грудня о 17:00, в рамках кіноклубу «Нова Україна», відбудеться показ кінофільму «Будинок «Слово». Оскільки на вулиці вже зимно, то ми разом з Інфоцентр Євро Харків вирішили перенести наш кіноклуб до комфортабельного та гостинного Прес-клубу на вул. Гоголя, 9-Б», - повідомлять організатори.

Після перегляду відбудеться обговорення фільму та розмова про українську культуру. У зустрічі беруть участь експерти та науковці, які досліджували добу «розстріляного відродження». Модерує зустріч журналіст Володимир Чистилін. Вхід вільний.

Докладніше про подію можна подивитись на сторінці заходу у Facebook.

comments powered by HyperComments