ДТП на Сумській: Постраждалі досі не отримали ні копійки від Зайцевої та Дронова

Середа, 11 грудня 2019, 13:37
Один з фігурантів справи про смертельну ДТП в Харкові Генадій Дронов почав погашати витрати виконавчої служби.
ДТП на Сумській: Постраждалі досі не отримали ні копійки від Зайцевої та Дронова

Про це пише «Укрінформ» з посиланням на захисника потерпілих Ларису Матвєєву, яка повідомила, що перші 500 гривень від Дронова надійшли на депозитний рахунок виконавчої служби.

Адвокат додала, що за сукупним позовом всіх потерпілих і постраждалих Дронов і Зайцева повинні виплатити моральної і фізичної шкоди по 3 мільйони гривень кожен, але поки що ніякої грошової компенсації вони не отримали.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумській і провулка Мечникова в центрі Харкова зіткнулися позашляховик Lexus RX, яким керувала Зайцева, і Volkswagen, за кермом якого був Дронов. В результаті ДТП загинули шестеро людей і ще п'ять отримали поранення.

Судовий розгляд справи тривав більше року і завершилося 19 лютого. За цей час відбулося близько 60 засідань.

26 лютого 2019 року Київський районний суд Харків визнав Олену Зайцеву і Геннадія Дронова винними і засудив обох до 10 років позбавлення волі. Таким чином, обвинуваченим призначили максимальну міру покарання.

Захист Зайцевої просила пом'якшити їй покарання до 5 років в'язниці умовно. 14 серпня поточного року Харківський апеляційний суд залишив без задоволення апеляційні скарги захисту Геннадія Дронова та Олени Зайцевої.

У листопаді адвокат засудженої у справі про ДТП у Харкові Олени Зайцевої подала до Верховного Суду касаційну жалобу на рішення Харківського апеляційного суду. Вона просить скасувати вирок, а провадження закрити. Або зменшити термін ув'язнення до 5 років умовного покарання. 

comments powered by HyperComments