Дії поліцейських, які обшукували дім радниці Світличної, розслідують у ДБР

Середа, 11 грудня 2019, 17:51
Провадження відкрито одразу по двом статтям Кримінального кодексу України.
Дії поліцейських, які обшукували дім радниці Світличної, розслідують у ДБР

Як повідомляє Depo.Харків з посиланням на власне джерело в правоохоронних органах, мова йде про обшуки, які відбулися вдома у радниці екс-губернатора Харківщини Марії Андреас у листопаді.

Джерело повідомило, що першу справу відкрито за ч. 1 ст.372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, прокурором чи іншою уповноваженою на те законом особою). Санкції статті передбачають покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі до 5 років.

Другу - за ч. 2 ст.387 (розголошення даних досудового слідства або дізнання, вчинене суддею, прокурором, слідчим, працівником органу дізнання, оперативно-розшукового органу незалежно від того, чи брала ця особа безпосередньо участь у досудовому слідстві чи дізнанні, якщо розголошені дані ганьблять людину, принижують її честь і гідність). Карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

comments powered by HyperComments