ХОДА лютує: Шпарага пригрозив отримувачам субсидій слідчими податкової

Четвер, 19 грудня 2019, 12:12
У Харківській області припинять виплачувати житлові субсидії громадянам, які працюють нелегально і не сплачують податки.
ХОДА лютує: Шпарага пригрозив отримувачам субсидій слідчими податкової

Про це написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

За його словами, податкова міліція вже виявила значну кількість мешканців Харківщини, які отримують субсидію, при цьому працюють нелегально і не сплачують податку у бюджет.

«До районних управлінь соціального захисту населення за місцем призначення субсидіі Департаментом направлені відповідні подання з вимогою припинити виплати та стягнути з таких громадян вже виплачені суми. Ще раз попереджаємо і прохаємо громадян , не зловживайте правом на отримання соціально\ допомоги від держави. всі виплати отримані не законно ви змушені будете повернути до державного бюджету», - написав він.

Нагадаємо, в Харківській області субсидії призначено 214 тисячам 800 домоволодінням, 42 тисячам 500 домоволодінням було відмовлено. З 630 тисяч отримувачів пільг, на пільги в оплаті житлово-комунальних послуг мають право 110 тисяч громадян.

Нагадаємо також, що наприкінці жовтня уряд схвалив зміни до постанови, які спрощують призначення житлових субсидій дитячим будинкам сімейного типу, військовослужбовцям, громадянам, старшим за 60 років. Зокрема, дитячі будинки сімейного типу можуть отримати субсидію на понаднормову площу будинків, а придбаний ними автомобіль не призведе до втрати субсидії тощо.

comments powered by HyperComments