Селищний голова з Харківщини просить Зеленського не відбирати субвенції

П'ятниця, 20 грудня 2019, 14:48
Голова Шевченківського селищної ради Харківської області Володимир Вовкодав звернувся до Президента України з відкритим відеозверненням.
Селищний голова з Харківщини просить Зеленського не відбирати субвенції

Як повідомляє «KHARKIV Today», у своєму відеозверненні, розміщеному на каналі YouTube, він просить Зеленського втрутитися в ситуацію з субвенціями, що були виділені попереднім урядом у липні на соціально-економічний розвиток окремих територій.

За словами селищного голови, згідно з розпорядженням Кабміну від 4 грудня, сільрада повинна повернути до держбюджету вже отримані гроші.

Володимир Вовкодав розповів, що, розраховуючи отримати 7,5 мільйона гривень субвенції, в селищі відремонтували дві дороги, а також заасфальтували дитячий майданчик біля навчального закладу. На це було витрачено 3,5 мільйона гривень, які селищна рада повинна виплатити підрядним організаціям.

«3,5 мільйона гривень - майже 22% бюджету сільради. Це потягне в наступному році судові тяжби, і у Шевченківського сільради не буде можливості виконувати свої функції», - сказав він.

Шевченківська селищна рада з центром в смт Шевченкове включає в себе села Верхньозорянське, Зорянське, Михайлівка, Огурцівка, Первомайське, Раївка, Сазонівка, Троїцьке. Тут проживають 7100 чоловік.

comments powered by HyperComments