На 149 викликів відреагували рятувальники Харківщини протягом тижня

Вівторок, 24 грудня 2019, 10:47
Впродовж тижня, з 16 по 23 грудня підрозділи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області цілодобово несли бойове чергування та оперативно реагували на надзвичайні події, пожежі, інші виклики.
На 149 викликів відреагували рятувальники Харківщини протягом тижня

Впродовж тижня, з 16 по 23 грудня підрозділи ДСНСцілодобово несли бойове чергування та оперативно реагували на надзвичайні події, пожежі, інші виклики, повідомили у прес-службі ГУ ДСНС України у Харківській області.

Протягом зазначеного періоду рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 149 разів виїжджали за сигналом «Тривога». З них 49 виїздів на ліквідацію пожеж та загорянь, 30 виїздів для надання допомоги населенню та на ліквідацію наслідків дорожньо-транспортних пригод, 7 – на знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, 10 – на чергування, 53 – інші виїзди.

Завдяки оперативним діям рятувальників на пожежах вдалось врятувати від вогню 3 людей та евакуювати 6. Проте внаслідок пожеж все ж загинуло 2 особи та 3 зазнали травм.

На місці виникнення надзвичайних подій загинуло 7 і травмовано 5 осіб.

Піротехніки Харківського гарнізону ДСНС здійснили 7 виїздів на розмінування застарілих боєприпасів часів Другої світової війни. Всього було виявлено та знешкоджено 158 боєприпасів, з яких: 57 артснарядів, 8 мінометних мін, 93 гранати.

Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

слідкуйте за станом та справністю електромережі;

у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

не паліть у ліжку;

намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

подбайте про справність печей та обігрівальних приладів.

 

 

 

comments powered by HyperComments