Довічне ув’язнення та звільнення з-під варти: суд оголосив вирок харківським терористам

Субота, 28 грудня 2019, 16:03
Незважаючи на протести активістів винуватців у підриві мирної ходи у Харкові відпустять до Росії.
Довічне ув’язнення та звільнення з-під варти: суд оголосив вирок харківським терористам

Фото Укрінформ

Як повідомляє NewsRoom, 28 грудня Фрунзенський райсуд Харкова оголосив приговор трьом обвинуваченим у скоєнні теракту біля харківського Палацу спорту у 2015 року.

«Суд визнав Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцкого і Сергія Башликова винними в скоєнні теракту, який забрав життя п'ятьох людей, і засудив їх до довічного ув'язнення з повною конфіскацією майна. При цьому суд змінив запобіжний захід з арешту на особисте зобов'язання, так як підсудні потрапили в список на обмін військовополонених», - йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, 22 лютого 2015 року, у Харкові під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донеччині, у Харкові поблизу Палацу спорту (пр. Григоренка) стався вибух. Внаслідок теракту загинуло  4 людини - відомий активіст Євромайдану Ігор Толмачов, 15-річний Данило Дідик, 18-річний Микола Мельничук та підполковник міліції Вадим Рибальченко.

Трьом підозрюваним у вчиненні теракту суд обрав запобіжний захід –  тримання під вартою без внесення застави.  Усім трьом оголошено підозру за  ч. 3 ст. 258  (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. У квітні 2015 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до суду.

Нагадаємо також, що звістка про можливість видачі терористів РФ визвала обурення харків’ян. З літа активісти провели декілька акцій протесту проти включення до списку на обмін полонених обвинувачених у теракті, в результаті якого в 2015 році загинули чотири людини.

comments powered by HyperComments