Станції «Державінську» та «Одеську» відкриють одночасно: подробиці будівництва метро у Харкові

Понеділок, 13 січня 2020, 10:15
У «Харківському метрополітені» повідомили деталі проекту з будівництва нових станцій.
Станції «Державінську» та «Одеську» відкриють одночасно: подробиці будівництва метро у Харкові

Будівництво розпочнеться після проведення тендерних процедур, строки яких перебувають на стадії узгодження з міжнародними фінансовими організаціями, що здійснюють кредитування будівництва, пише УНН з посиланням на інформацію метрополітену.

«Проектом передбачено будівництво двох станцій з проектними назвами «Державінська» та «Одеська». Обидві станції мілкого закладення. Проектний термін будівництва двох станцій з перегінними тунелями складає 48 місяців. Обидві станції плануються до відкриття одночасно», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк надасть Харкову кредит в розмірі 160 мільйонів євро на будівництво «зеленої» лінії метрополітену в бік аеропорту.

Проект «Продовження метрополітену в м. Харкові» включає будівництво двох станцій - «Державінська» та «Одеська», Олексіївського електродепо і закупівлю рухомого складу. Проект реалізується за рахунок кредитних коштів ЄБРР (160 млн євро) і ЄІБ (160 млн євро).

Верховна Рада ратифікувала договір з ЄІБ про будівництво метро у Харкові 5 грудня.

Як раніше повідомляв перший віце-мер Терехов, у Харкові оголошений тендер, щоб вибрати фахівців, які стежитимуть за відповідністю проектно-кошторисної документації та виконанням будівельних робіт. Після цього визначать генерального підрядника, який займеться будівництвом метро. Переможців тендерів узгодять з європейськими банками, які виділили кредитні ресурси.

Кошти залучені під державні гарантії, і половину тіла кредиту буде погашено за кошти держбюджету. Будівництво метро планується почати в кінці наступного року. Міська рада викупила практично всі об'єкти нерухомості, які розташовані на території майбутнього будівництва двох нових станцій.

comments powered by HyperComments