На Харківщині CБУ попередила контрабанду комплектуючих до військових літаків

Вівторок, 14 січня 2020, 15:24
Контрабандою займалася група харків’ян, фахівців в авіаційній галузі.
На Харківщині CБУ попередила контрабанду комплектуючих до військових літаків

Як повідомив керівник прес-служби СБУ у Харківській області Владислав Абдула, вони нелегально скуповували у різних продавців агрегати та вузли, у тому числі уживані, до реактивного навчально-бойового літака Л-39 «Альбатрос» і вивозили комплектуючі за межі України.

Двох зловмисників затримали в харківському аеропорту, коли вони намагались вивезти з країни комплектуючі до літака, маскуючи їх під автозапчастини.

Наразі вирішується питання щодо здійснення повідомлення фігурантам оборудки про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експертному контролю) Кримінального кодексу України.

Операція проводилась спільно з представниками ДПС та ДМС України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Нагадаємо, нещодавно контррозвідка Служби безпеки України попередила у Харкові замах на вбивство одного з колишніх бойових командирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ, який був організований спецслужбами РФ. Для виконання злочину російські спецслужби залучили харків’янина, який раніше проходив військову службу у Національній Гвардії України, однак був звільнений через компрометуючі обставини.

Нагадаємо також, що у листопаді минулого року на Харківщині контррозвідники та слідчі СБ України викрили механізм фінансування терористичних організацій «Л/ДНР» через оборудки із соціальними виплатами. Організував протиправну схему переселенець із Луганщини, який тривалий час проживає в Харкові. 

comments powered by HyperComments